Återbruk och renovering av akustiktak och ljudabsorbenter

Vårt mål är att erbjuda renovering av ljudabsorbenter och akustiktak till Nordiska marknaden. Idag är återbruk och renovering extremt viktigt för oss och vår miljö. För att vi ska klara de högt uppsatta miljömålen kräver det att fler företag som kan erbjuda cirkulära tjänster och produkter. Återbrukat material eller att förlänga livet på befintligt byggmaterial behöver in i fler bygg och renoveringsobjekt. Trots detta återbrukar vi endast 1 – 5% av alla byggnader inom EU. Stora delar av vårt byggbestånd behöver ses över de närmsta åren. Det vi har byggt behöver vi förvalta på ett bra och miljövänligt sätt.

Därför berättar vi här om CousticGlo som erbjuder cirkulära tjänster genom att förlänga livet på akustiktak och ljudabsorbenter. Att restaurera och återbruka befintligt akustiktak är det enskilt bästa man kan göra för miljön. Idealt ska byggnader kunna plockas ner och delarna användas på nytt i nya byggnader eller renoveringar. Utöver minskad klimatpåverkan vid renoveringar kan ni också göra hälsovinster genom förbättrad inomhusluft.

Att restaurera och återbruka befintligt akustiktak är det enskilt bästa man kan göra för miljön

Rengöra akustiktak och undertak

Akustiktak är porösa material för de ska absorbera ljud. Men detta har en nackdel, nämligen att porösa material även gör så är att damm, smuts och bakterier också fastnar här. CousticGlo kan rensa bort bakterier och oönskad lukt som satt sig i absorbenterna.

Utöver renovering går det också, helt unikt, att färgrestaurera ljudabsorbenterna utan att dess akustiska egenskaper går förlorade. Samtidigt återställer vi även flamsäkerheten till nyskick.

Byt färg på akustiktaken

Vem har sagt att det alltid ska vara vita undertak? Ni kan passa på och sätta en egen prägel i era lokaler nu eftersom här finns en snabb och kostnadseffektiv lösning att sätta valfri kulör på era befintliga innertak. Idag har restauranger, gym och flera hotel bytt färg till mörkare vilket ger en mer mysig och exklusiv känsla. Se här hur det kan se ut:

Återbrukat och restaurerade akustiktak med bibehållen ljudabsorbering

Kontakta CousticGlo idag, så kan vi titta på era lokaler tillsammans. Då ser vi vad som är den bästa lösningen för er? Vi har massor av erfarenhet och förslag. Behöver ni ha förbättrad akustik? Vill ni ha fler färger i era lokaler? Behöver vi komma tillrätta med någon oönskad odör? Vi har lösningarna för dig utan att ni behöver byta ut något material därför CousticGlo arbetar oftast med befintliga takinstallationer.

Slutligen att återbruka och renovera befintliga akustiktak och ljudabsorbenter har vi gjort sedan 1976 i USA och nu finns vi i Sverige också.